Paralax en Modest bundelen krachten voor tijdregistratie-integratie

Samenwerking Paralax biedt Rostar CAS nu ook mogelijkheid tot tijdregistratie.

Paralax, specialist op het gebied van innovatieve software-oplossingen voor personeelsplanning, personeelsroosters en workforce management en Modest Automatisering, aanbieder van tijdregistratieoplossingen hebben een partnership afgesloten. Door deze samenwerking kunnen oplossingen met elkaar worden geïntegreerd en zijn beide partijen in staat hun klanten een completere oplossing te bieden binnen het workforce management.

Personeelsplanning en inzicht in werktijden worden steeds belangrijker nu organisaties vaker sturen op kosten, bekwaamheid en effectiviteit. Marges staan onder druk en iedere medewerker dient optimaal te worden ingezet. Naast planningssoftware is er dus steeds vaker behoefte aan een gedegen tijdregistratiesysteem dat gewerkte tijden betrouwbaar vastlegt en inzichten biedt waarop bijgestuurd kan worden.

Paralax’ oplossing voor personeelsplanning, Rostar CAS, is speciaal ontwikkeld voor bedrijven met sterk wisselende bezettingen, ploegendiensten en voor bedrijven die werken met flexibel personeel. De oplossing stelt deze bedrijven in staat te werken conform ingewikkelde cao’s, de Arbeidstijdenwet en de Flexwet. Daarnaast biedt de software organisaties volledige controle over alle parameters en kunnen medewerkers binnen de gestelde kaders gebruik maken van de mogelijkheid tot zelfroosteren via PC of tablet en smartphone met de zelfrooster app. Vanzelfsprekend is Rostar CAS volledig te integreren met HRM-, payroll- en ERP-software.

Modest Automatisering biedt producerende en projectmatig werkende organisaties modulaire oplossingen voor aanwezigheidsregistratie, werk- en ordertijdregistratie, toegangscontrole, bedrijfsmiddelenbewaking en registratie van goederenbewegingen. De systemen van Modest sluiten perfect aan op de planningsoplossing Rostar CAS. In Rostar CAS wordt de lange, middellange en korte termijn gepland en in Modest wordt de actueel gewerkte tijd vastgelegd en teruggekoppeld. Modest voorziet in heldere en instelbare afrondingsregels en Rostar CAS kan vervolgens eenvoudig de kloktijden en de afgeronde tijden aan planners tonen.

Dankzij de modulaire opbouw van de systemen van Modest, kan een eenvoudige oplossing voor aanwezigheidsregistratie zonder problemen worden opgeschaald naar een complete oplossing voor ordertijdregistratie.  Deze oplossing kan gekoppeld worden aan ERP-, projectmanagement- of HRM- en payroll-systemen en geïntegreerde toegangscontrole.

Rob Buikema, directeur van Paralax Planning Solutions: “We zijn erg blij met de samenwerking met Modest Automatisering. De betrouwbaarheid van de oplossingen, de gestandaardiseerde hardware en de perfecte integratie zijn doorslaggevend geweest bij het sluiten van het partnership. Dankzij de uitwisseling van informatie over medewerkers, roosters en kloktijden kunnen zowel de oplossingen van Modest als onze oplossingen optimaler worden ingezet.” 

Mark Pronk, Algemeen Directeur Modest Automatisering: “We zijn verheugd over de samenwerking met zo’n grote toonaangevende organisatie als Paralax. Het is niet voor niets dat zij met hun innovatieve en betrouwbare oplossingen zo’n groot marktaandeel hebben binnen de roosterwereld. Het biedt ons de mogelijkheid om onze tijdregistratieoplossingen breder te positioneren en meer organisaties te laten profiteren van de voordelen van tijdregistratie gecombineerd met personeelsplanning in Rostar CAS.”