Modest | +31 345 760 000

Uitleenbeheer

Uitleenbeheer

Weet welk gereedschap of bedrijfsmiddel per wanneer aan wie is uitgegeven én of en wanneer het is teruggekomen. Door onze oplossing voor uitleenbeheer heb je inzicht in beschikbare en verstrekte bedrijfsmiddelen.

Op basis van de registraties kun je uitgebreide rapportages maken. Ook waarschuwingsfunctionaliteiten kunnen worden ingebouwd. Zoals een waarschuwing als de keuringsdatum dreigt te verlopen binnen de maximale uitleenperiode, als de lener een te hoge waarde aan uitgeleende bedrijfsmiddelen in zijn bezit heeft of als hij iets niet tijdig heeft teruggebracht.

Waardevol gereedschap

Van waardevol gereedschap, zoals elektrisch of pneumatisch, is het handig te weten waar het is; kosten bij verlies of beschadiging lopen snel op.

Gereedschap dat je wilt bewaken wordt voorzien van een RFID-tag. Bij uitgifte scan je de RFID-tag en het pasje van de medewerker, contractor of inlener. Het uitlenen is geregistreerd.

Weten wie welk gereedschap heeft, maakt het maken van een oproep-rapportage voor de periodieke elektrische arbeidsmiddelen keuring volgens NEN 3140 een stuk eenvoudiger.

Verbruiksmaterialen

Uitgifte van verbruiksmaterialen, zoals handschoenen, slijpschijven, veiligheidsbrillen, etc. wordt gekoppeld aan medewerkers, inleners of contractors. Deze artikelen worden voorzien van een sticker met daarop geprinte barcode.

Overige bedrijfsmiddelen

Ook minder kostbare bedrijfsmiddelen, zoals bedrijfskleding, kunnen van een RFID-tag worden voorzien. Zo kan bijvoorbeeld prima bewaakt worden waar al die overalls of veiligheidsschoenen blijven.