Modest | +31 345 760 000

Oorlog in Oekraïne

De Russische federatie viel op bevel van president Poetin 24 februari 2022 Oekraïne binnen. Na enkele maanden vond nieuwe mobilisatie van honderdduizenden militairen plaats.

Het lijkt er veel op dat Poetin niet van plan is af te wijken van de geplande strategie van de verschroeide aarde. Vele Oekraïense vluchtelingen zijn inmiddels het land uit.

Mannen en jongens blijven achter om het land te verdedigen. Zowel als militair aan de frontlinie, dan wel als reservist.

Oekraïns team

Modest werkt sinds 2010 met een team van softwaredevelopers en -testers woonachtig in Oekraïne. Warmhartige en gedreven mensen met passie voor hun vak.

Slimme en vakkundige mensen, want doordat wiskunde  in Oekraïne een essentieel onderdeel van de scholing vormt, is het ontwikkelen van software en het garanderen van de kwaliteit daarvan bij uitstek iets dat Oekraïners uitermate goed beheersen.

West-Oekraïne

Onze mensen wonen in West-Oekraïne. Gelukkig niet in het deel van Oekraïne dat het sterkst bevochten wordt.

Toch zijn op beperkte afstand van de woningen van onze mensen een vijftal raketten geland die de meest vreselijke explosies veroorzaakten.

Stel je je voor hoe wij ons zouden voelen als zoiets gebeurt. Velen van ons zouden niet weten wat te doen, dat geldt dus ook voor onze mensen.

Werk en oorlog

Na maanden oorlog is men enigszins gewend aan de psychologische druk en gaat men, daar waar het even mogelijk is, door met werkzaamheden.

Voor het land in de vorm van vrijwilligerswerk, en zo nu en dan, als het even kan, ook voor Modest.

Als het luchtalarm gaat (momenteel zo’n 4 keer per dag) gaat men de schuilkelders in. Mannen, vaders, zonen melden zich aan voor het bestrijden van de vijand.

Steun Oekraïne

Modest steunt Oekraïense humanitaire hulporganisaties en het Oekraïense leger zoveel mogelijk.

We doen dit door 10% van onze weekomzet te storten aan onderstaande doelen. We vragen jou, ons te steunen bij het steunen van Oekraïne.

We begrijpen dat het geven van steun aan een land zo ver weg als Oekraïne wellicht vreemd voelt. Maar even ter illustratie: Kiev ligt net zo ver van ons vandaan als Valencia in Spanje.

Hoe kun je steunen?

Praat over de situatie op de socials. Gebruik de hashtag #StandWithUkraine

Steun het Oekraïense leger waardoor de noodzakelijke wapens en munitie gekocht kunnen worden ter verdediging van het land en haar burgers of steun de humanitaire diensten waardoor voedsel, opvang, tenten, slaapzakken, dekens, eerste hulp goederen en dergelijke gekocht kunnen worden.

Maak bij het voldoen van je Modest factuur een extra bedrag over onder de noemer “StandWithUkraine”. Náást de 10% van onze weekomzet storten we deze extra bedragen wekelijks door.

 

Dank voor je begrip, medewerking en steun!

 

#StandWithUkraine