Modest | +31 345 760 000

Materiaalverbruik registratie

Materiaal-verbruik registratie

Real-time inzicht in welk materiaal waar aanwezig is, hoeveel er is en voor welke productieorder of project het eventueel gealloceerd of gereserveerd is. Door het registreren van je materiaalbewegingen en goederenmutaties heb je altijd en overal real-time grip op al je materiaal!

Onze oplossing geeft je betrouwbaar en nauwkeurig inzicht. Het maakt je materiaalverbruik traceerbaar en transparant. Met behulp van rugged mobile computers door automatische identificatie (auto-ID), machine vision, barcodering, QR-codering of RFID worden materiaalstromen eenvoudig en efficiënt geregistreerd. Zo voorkom je fouten.

De oplossing integreert naadloos met je voorraad-, productie- en projectadministratie in je ERP-software.

Materiaalverbruik registratie met StockIT.NET

Goederenontvangst

Het ontvangen van de inkooporder is het startpunt van de materiaalstroom. Je scant de barcode of QR-code van de geleverde goederen. Of je zoekt via het gebruiksvriendelijke menu op je mobile device. Ook zonder barcode vindt machine vision moeiteloos de juiste inkooporder en de juiste orderregel.

Niet alles in 1x geleverd? Geef dan het juiste aantal in. Je orderontvangst wordt direct in je ERP-systeem verwerkt. Een foto van een eventueel manco, de paklijst of het artikel wordt hierin meegenomen. Automatisch labels printen is een mogelijkheid.

Uitgifte met picklist

Wanneer een productieorder of project de productiefase bereikt moet het materiaal hiervoor worden gepickt. Op basis van de ERP-info verschijnen in de app automatisch de te picken orders. 

Je scant de barcode of QR-code van de productieorder of het project en het artikel. Je ziet in je scherm of er voldoende van het artikel voorradig is. Je geeft in hoeveel je van het artikel gaat gebruiken en het verbruik is direct geboekt en zichtbaar in je ERP-systeem.

Uitgifte zonder picklist

Ook zonder picklist registreer je materialen voor je productieorder of project. Je scant de barcode of QR-code van de productieorder of het project en van het artikel. Je geeft aan hoeveel je van het artikel gaat gebruiken en het verbruik is direct geboekt en zichtbaar in je ERP-systeem.

Voorraadtelling en -correctie

Voorraadtelling en
-correctie

Voorraadtelling wordt zeer eenvoudig gemaakt. In enkele tikken corrigeer je de administratieve voorraad. Je scant de barcode of QR-code van het artikel. Je ziet de actuele administratieve voorraad in beeld en na het tellen geef je de werkelijke voorraad in. 

Er vindt een controle plaats of de correctie mag worden toegepast (bijv. op maximaal bedrag) en direct na bevestiging is de administratieve voorraad bijgewerkt in je ERP-systeem.

Retour na uitgifte

Je wilt eerder uitgegeven artikelen terugboeken op de voorraad? Je scant de productieorder of het project en de artikelen die terugkomen. Je geeft het retouraantal in. Gecontroleerd wordt of het artikel daadwerkelijk op dat project of productieorder is uitgegeven en na bevestiging is je administratieve voorraad weer bijgewerkt in je ERP-systeem.